Louvre müzesi

Louvre Sarayı 160 200 metrekarelik bir alana sahiptir. Toplam oda sayısı ise 403 dür. Ayrıca Müze sekiz departmandan oluşmaktadır, bunlar: doğu sanatları, Mısır sanatları, Antik Yunan sanatları, Roman ve Etrüsk, İslam sanatları, resim, heykel, grafik ve bir çok sanat eserine ayrılan dallardan oluşur.

Her bölüm başka bir döneme hitap eder ve bambaşka hikayeler anlatır. Louvre Müzesi geçmişi bugüne yansıtan bir ayna gibidir. Zamanın sınırlarını yerle bir edip, eskiyle yeniyi birleştirir.

Bunun en iyi göstergesi, Müze’nin avlusunda bulunan ve ana girişi olan, cam ve metalden yapılmış, piramittir. François Mitterrand tarafından secilen mimar Ieoh Ming Pei, aşağı yukarı 22 metre uzunluğunda olan piramiti, 1989 yılında tamamlamıştır. Mitterrand diğer müzelere nazaran, Louvre Müzesi’ne ayrı bir ilgi gösterip dünyanın en büyük müzesi olmasını istemiş ve bunun içinde Müzeyi, Sarayın her yerine yaymıştır.

Müze’de bulunan toplam obje ve sanat eserinin sadece bir kısmı sürekli olarak ziyaretçilere sunulmaktadır. Diğer kısmı ise Müze’nin ziyaretçilere açık olmayan bölümlerinde tutulmaktadır. Bunların içerisinde restorasyon için ayrılan, veya Fransa’da yahut başka ülkelerde ki diğer müzelerde, sergilenmekte olanlarda bulunmaktadır.

Ünlü ressamların şahane tablolarının sergilendiği Louvre Müzesi’nde en çok merak edilenler arasında, Leonardo De Vinci’nin ünlü tablosu “Mona Lisa” namı diğer “La Joconde” da bulunmaktadır. Bunun dışında birbirinden görkemli heykellerin arasında en çok bilinen ve ziyaret edilen ise “Venus de Milo” dur. Müzenin Antik Mısır bölümüde bir o kadar etkileyici ve ilgi çekicidir.

Milyonların ziyaret ettiği Louvre Müzesi’ne yapıtı kabul edilen ilk Türk ressam Şeker Ahmet Paşa dır. Kendisi, Türk sanat tarihinin önde gelen isimlerindendir.

Sergilenen eserlerin dışında müzede zengin bir kütüphane, konferans salonu ve Louvre Müze Okulu gibi sanata dair bütün imkanlar sunulmaktadır.

Paris seyahatinde gezilmesi ve görülmesi gereken en anlamlı ve önemli yerlerden biridir Louvre Müzesi.

0 cevaplar

Cevapla

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir